2014. január 17., péntek

Hamburgerzsemle, szendvicskenyér, alaprecept...


Nagyon, nagyon szeretem a házi hamburgert, az édeskés puha zsemlét, mindennap megtudnám valamilyen formában enni. A kicsi 3 és fél évesem csak úgy magára nasinak is imádja. A recept Alexa Christitől van, nem nagyon változtatok rajta, csak, ha nincs valami itthon, akkor próbálom helyettesíteni , nagyon bevált.                                                                                                                                                                    

 Hozzávalók (8db)
 
40 dkg kenyérliszt
2 tojás
1 dl tejföl
1 dl tejben, egy kiskanál cukorral felfuttatott 2 dkg élesztő
5 dkg vaj olvasztva
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál só
2 evőkanál olaj a dagasztáshoz

A hozzávalókat összekavarom, majd 10 perc elteltével olajos felületen alaposan megdagasztom, ha azt szeretnénk, hogy puha levegős legyen akkor 20 perc illetve 30 perc elteltével ismét finoman átdagasztjuk (akinek nincs ehhez türelme,az kelessze 50 percig és utána formázza). A harmadik dagasztás után 30 perccel 8 részre osztjuk és megformázzuk, most sajnos nem készültek képek a formázásról, de ígérem, hogy a mulasztásomat hamarosan pótolom. Formázás után még 30-40 percig kelesztjük, lekenjük felvert tojással vagy tejjel, megszórjuk reszelt sajttal, magokkal, ha van, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ezek a szendvicskenyerek a hot dog-hoz készültek:

 Ezek pedig hamburgernek:
Egy kis ízelítő hamburger(maradék csirkéből) illetve hot dog:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése