2014. január 12., vasárnap

Tündéri muffin


Ezeket a muffinokat még decemberben sütöttem karácsonyi buliba, egy tündéri kislánynak. Ahogy gondolkodtam mit is süssek eszembe jutott a Raffaello, így ízvilágban és megjelenésben próbáltam valami hasonlót alkotni, ami illik az alkalomhoz és a kislányhoz is. Nagyon egyszerű és könnyed a muffin tésztája, a krém pedig variálható, én most vaníliás, tejszínhabost választottam.

 

Hozzávalók a tésztához:
 
1 csésze liszt, 
1 csésze cukor, 
10 evőkanál kókusz
3 db tojás
1 dl tej vagy sana vagy jaurt
1 dl olaj
1 cs sütőpor
egy csipet só 
 
A krémhez:
 
3 tojássárga
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2,5 dl tej
vaníliaaroma
2 dl tejszínhab                    

 A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket kemény habbá verjük, a sárgját magas fokozaton elkeverjük a tejjel, cukorral és olajjal . A száraz hozzávalókat összekavarjuk és a tojássárgás masszához adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét. Egy muffinformat kivajazunk vagy papírt teszünk bele és megtöltjük úgy félig a masszával. 180 fokos sütőben világosbarnára sütjük.kb. 20 perc alatt.       

 A krémhez a sárgájából, a liszttel,  tejjel és cukorral pudingot főzünk majd kihűtjük.Felverjük a tejszínhabot majd hozzákavarjuk a kihűlt krémet és a vanília aromát, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és a muffinokat díszíthetjük is. Megszórhatjuk kókusszal a kész sütiket.     


                                                                                                                                                                                                                                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése