Nagyon hamar elkészíthető, mennyeien könnyed sütemény. A sütésnél el lehet rontani, de ha egyszer rájöttünk a titkára, akkor gyakran terítékre kerül.
Hozzávalók az égetett tésztához:
200 g liszt
200 g vaj (én most 100 g vajat és 100 g disznózsírt használtam)
200 ml víz
1 csipet só
1 teáskanál cukor
5 db tojás
A krémhez:
2,5 dl tej
1 csomag vaniliás pudingpor
4 ek cukor
250 g mascarpone 3 ek porcukorral elkavarva
200 ml Hulala
Először a krémhez megfőzzük a tejben, a cukorral a pudingot és félretesszük hűlni.
A tésztához feltesszük a vizet forrni hozzáadjuk a vajat és a sót majd mikor a zsiradék elolvadt folyamatosan kavargatva hozzáadjuk a lisztet és 2-3 percig kavargatjuk, mindaddig míg elválik az edény falától és szépen serceg (innen az égetett tészta megnevezés).
Mikor kész kicsit félretesszük hűlni majd robotgéppel egyenként hozzákavarjuk a tojásokat amíg szép fényes, homogén tésztát nem kapunk. Ha túl keménynek találjuk még adhatunk hozzá egy tojást. Vigyázzunk minden tojás után szépen kavarjuk el.
Sütőpapírral bélelt tepsire, nyomózsák segítségével kis halmokat nyomunk, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, az aljába egy edénykébe vizet teszünk és kb 40 perc alatt megsütjük, félidőben csökkenthetjük picit a hőt, az ajtót az első 20 percben semmiképp ne nyissuk ki.
Mikor megsültek a tetejüket vágjuk le és töltsük meg krémmel, lehet sóssal vagy édessel.
Én most édes krémet készítettem amihez a felvertem a tejszínhabot, hozzáadtam a kihűlt pudingot és a mascarponét, pár perc alatt kész is voltam, majd csillagcsöves nyomózsákkal megtöltöttem a fánkocskákat. A tetejüket megszórtam porcukorral és már ehettük is. Kis, két falatos fánkocskák lettek, könnyed nem túl édes krémmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése