Hozzávalók:
20 dkg magas zsírtartalmú vaj
20 dkg porcukor
20 dkg finomliszt + 10 dkg őrölt dió
2 tojás
1 teáskanál só
1 púpozott teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
15 dkg 70%-os étcsokoládé
10 dkg dió vagy mandula durvára vágva
A vajat a porcukorral habosra kavartam, majd hozzáadtam a tojásokat és még párpercig kavartam a robotgéppel.
A lisztet elkavartam a sóval, sütőporral, a szódabikarbónával és a vajas krémhez adtam, majd alaposan elkevertem. A diót és a csokit éles késsel apróra vágtam és a masszába forgattam. Egy több rétegű fóliára kanalaztam a tésztát és egy kb. 4-5 cm magas hengerré formáltam, majd ment pihenni a hűtőbe min. 2 órára.
Az idő leteltével felszeleteltem és sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem, egymástól kellő távolságra (igaz így is összenőttek). .
180 fokosra elő melegített sütőben szép zsemleszínűre sütöttem, miután kivettem 10-15 percig nem nyúltam hozzájuk, hogy egy kissé megszilárduljanak.Az idő leteltével felszeleteltem és sütőpapírral bélelt tepsire rendeztem, egymástól kellő távolságra (igaz így is összenőttek). .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése