2014. március 18., kedd
Tonhalas szendvics
A hétvégén kovászolt kovásszal sütöttem kenyeret.
Amíg kelt a tészta, addig állandóan az járt a fejemben, hogy kellene mellé valami kence, mivel nem volt csak egy tonhalkonzerv amivel tudtam valamit kezdeni, így rá esett a választásom, most tojással dúsítottam és majonézzel, mascarpone helyett.
Gyönyörűek lettek a kenyerek, puha belsejű, ropogós héjú, isteni illatú finomságok, amihez igazán méltó társítás volt a szendvicskrém, uzsonnára.
Hozzávalók:
1 tonhalkonzerv (175 g)
1 lilahagyma
3 főtt tojás
citromlé ízlés szerint, só, bors
3 evőkanál házi majonéz, 2 evőkanál tejföllel elkavarva
A tonhalkonzervet lecsöpögtettem, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és a citromlevet. Megreszeltem a tojást és a majonézzel együtt a halhoz kavartam, vigyázva hogy ne törjem teljesen szét, maradjon rusztikus, egy órára tettem hűtőbe és már kenhettük is.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése