2014. március 19., szerda
Resztelt máj parmezános krumplipürével
Hét közben általában vacsorára szoktam valamit főzni, a párom a munkahelyén ebédel, a fiam meg mamánál, így csak este tudunk együtt enni, ilyenkor igyekszem, hogy hamar valami finomat, ami mindenkinek kedvére van.
A resztelt májat hagyományosan készítettem, a krumplipürébe vittem egy kis csavart és reszeltem bele egy kis parmezánt.
Hozzávalók 3-4 személyre:
500 g csirkemáj
4 közepes fej vöröshagyma
2-3 evőkanál olaj
1 kiskanál pirospaprika
só, bors, majoránna
A hagymát felszeleteltem, olajon egy kevés vízzel megdinszteltem, majd hozzáadtam a feldarabolt májat és magas lángon pirítottam. Mikor átsült (vigyázzunk ne süssük túl) sóztam, borsoztam, megszórtam majoránnával és a pirospaprikával majd alaposan elkavartam.
A krumplipüréhez általában héjában főzöm a krumplit, amit forrón összetörök, de most sós vízben főztem meg kb. 1 kg. kockára vágott krumplit. Mikor megpuhult leszűrtem, hamar felforraltam 2 dl. tejszínt egy diónyi vajjal a krumplihoz öntöttem és robotgéppel habosra kavartam. Lereszeltem 5 dkg parmezán sajtot amit a kész püréhez adtam és alaposan elkavartam.
Koktélparadicsommal tálaltam, utólag a pürére még reszeltem egy kis parmezánt.
.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése