2014. március 18., kedd

Karaj parmezános bundában, krumplisalátával



Örök klasszikus, most egy kicsit másképp. Csak annyit változtattam a rántott húsin, hogy a tojásba parmezán sajtot reszeltem bőségesen, nagyon kellemes lett tőle, enyhén pikáns, ízletes. Volt, hogy a morzsához reszeltem a sajtot, de talán így jobban érződik a sajt.

Először elkészítettem a krumplisalátát, mert állnia kell egy kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Hozzávalók 4 személyre:

7-8 darab közepes krumpli 
1 lilahagyma
1 zöldhagyma
1 kisebb piros paprika
1 csemeguborka
öntethez 2 ek. cukor, 2 ek. ecet, 2 ek. olaj
só, bors

A krumplit héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát, az uborkát felkarikázzuk, a paprikát felkockázzuk. Az öntethez a cukrot feloldjuk egy kevés meleg vízben, hozzáadjuk az ecetet, sót, borsot és az olajat. Az összes hozzávalót egy tálba öntjük és alaposan elkavarjuk. 2 órára hűtőbe tesszük.



A rántott húshoz: 8 szelet karaj enyhén kiklopfolva, 3 tojás, reszelt parmezán, liszt, zsemlemorzsa, só, bors.
A tojásokat  elkavarjuk,enyhén megsózzuk, hozzá reszeljük a sajtot, annyit, hogy jó sűrű legyen. A húst sózzuk, borsozzuk majd lisztbe, a tojásba és morzsába forgatjuk. Nem túl bő olajban pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése