2014. április 12., szombat

Pirított gombás, sajtos spagetti bacon chipsszel




Nagyon hamar elkészíthető, selymes ízű ,nem túl hivalkodó, mégis nagyszerű tésztaétel.

Hozzávalók:

500g gomba
200 g philadelphia sajt
3 salotta hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű, fél citrom leve
3 evőkanál tejföl

100 g bacon

300 g spagetii

A hagymát felaprítom és a vajon megdinsztelem, a gombát megtisztítom, felszeletelem és 3-4 fej kivételével a hagymával együtt megpirítom, hozzányomok 2 gerezd fokhagymát, mikor a gomba kész sózom, jó alaposan megborsozom, hozzáöntöm a tejföllel elkavart sajtot és a citromlével ízesítem.
Közben kifőzőm a spagettit.
Egy száraz serpenyőben ropogósra pirítom a bacont, papírtörlőre szedem és melegen tartom, a visszamaradt zsiradékra dobom a maradék gombát és magas-lángon szép aranybarnára sütöm.
Leszűröm a tésztát és a gombás szószhoz adom, alaposan elkavarom. Tálaláskor megszórom pirított gombával és a bacon chipsszel, ha lett volna itthon parmezán azt is reszeltem volna rá és a szószba is


.
Gyors is, finom is, hamar is,... kell ennél több?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése