2014. április 12., szombat

Rusztikus, sokmagos cipók




Ismétlést kívánt a magos-zsemle, most 20 dkg vegyes magos lisztet használtam és tejföl helyett joghurtot. Annyira szépek lettek, repedtek a maguk kedve szerint.
Édeskés kalácsszerű finom cipók sültek. Kicsit aggódtam , hogy nem fognak szépen felnőni, de kellemesen csalódtam, megemelkedtek, megrepedtek, pont amilyet szerettem volna.

Hozzávalók:
20 dkg vegyes magos rozsos, tönkölyös liszt
10 dkg finom liszt
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 tk cukor
2 dl joghurt
8 dkg vaj
1 tojássárgája
2 tk só

Az élesztőt a tejjel és cukorral felfuttatjuk. Összeállítjuk a tésztát majd alaposan megdagasztjuk. Kb. 50 percet hagyjuk kelni majd megformázzuk, tepsire rendezzük és letakarva hagyjuk még kelni 45 percet. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a cipókat megkenjük tojással megszórjuk sóval és pirosra sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése