2014. november 26., szerda

Tepsis csülök hagymás burgonyával....






 Finom ropogós bőr, omlós hús,  fűszeres krumpli, nem épp kalória szegény fogás, de a fagyos téli napokon igazán melengető ebéd. Nem kell sok minden hozzá egy szép formás csülök, néhány szem krumpli és fűszerek.
Én most kb. egy 1,5 kg-os csülköt használtam föl, amit kuktában előző nap, puhára főztem két hagymával, 6 gerezd fokhagymával,1 evőkanál köménymaggal, borssal és sóval. Másnapig hagytam a levében kihűlni. Ekkor darabokra szedtem a húst, vigyázva, hogy mindegyiken maradjon bőrös rész is, sóztam, borsoztam.

6 darab krumplit hasábokra vágta, 3 salotta hagymát szeleteltem mellé, sóztam, borsoztam, meglocsoltam egy kis olajjal cseréptálba rendeztem és 20 percre betoltam a sütőbe. Ezután kivettem rárendeztem a csülök darabokat visszatoltam 30 percre a 200 fokos sütőbe, majd az idő leteltével megfordítottam a húsokat és addig sütöttem, míg finom, ropogós, piros és fényes lett a bőrük. Uborkasalátával tálaltam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése