2014. november 26., szerda
Diós, fahéjas muffin
Hozzávalók a muffinokhoz:
100 g liszt
100 g cukor
30 g darált dió
1 bourbon vanilia
40 g vaj
80 ml tej
1 tojás
1 tk. sütőpor
Elkészítés: a cukrot a vajjal, a vaníliás cukorral és a tojással habosra kavarjuk, egy másik tálban a száraz hozzávalókat összekavarjuk vagyis a diót a lisztet és a sütőport, végül összevegyítjük a két tál tartalmát , hozzáadjuk a tejet és botmixerrel alaposan kikavarjuk. Muffin formába kanalazzuk és 180 fokos sütőbe kb 15 percig sütjük.
A fahéjas mázhoz 2 tojásfehérjét , 120 g cukrot, 1 evőkanál mézet gőz fölött, kb 7-8 percig kavarunk robotgéppel magas fokozaton. Mikor kihűlt egy teáskanál fahéjat adunk hozzá, habzsákba töltjük és a muffinokat díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése